Stiften

Angstige passagiers

10.08.2012 . 17.20

Geruststellende tekst op vleugel

Een goedbedoelde actie van een techneut heeft passagiers van Alaska Airlines de stuipen op het lijf gejaagd. Uit een vliegtuigvleugel leek een flinke hap te missen.

Normaal zou je dat nog over het hoofd kunnen zien, maar een tekst in dikke stift maakte dat onmogelijk. "We weten ervan", stond er, met een grote pijl erbij.

Een passagier die er wel degelijk nerveus van werd, maakte een foto en zette het op Twitter, schrijft Daily Mail. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij zegt dat er niets ernstigs mis was. De vleugelflap was op een deugdelijke manier gerepareerd. Toch was de tekst erbij 'niet volgens de bedrijfsregels'.

De crew maakt voor de vlucht altijd een rondje door het vliegtuig om er zeker van te zijn dat het toestel in orde is. Na de reparatie bleven de piloten steeds maar navragen bij het onderhoudspersoneel of dat ontbrekende stukje vleugel geen kwaad kon. Tot een van de technici dat zat werd.

De techneut zette om de vraag maar eens voor te zijn met stift een mededeling voor de piloten op de vleugel. Hij had er alleen niet bij stilgestaan dat de passagiers het vervolgens ook zouden lezen en heel andere conclusies zouden trekken. Alaska Airlines heeft excuses aangeboden.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app