Mislukt

Levensverzekering

09.08.2012 . 18.24

Man zet eigen dood in scène

Een Amerikaanse man nam wel hele extreme maatregelen om wat extra centen op te strijken. Hij deed net alsof hij dood was en hoopte op die manier zijn eigen levensverzekering te kunnen innen.

De 47-jarige Raymond Roth uit New York verdween zogenaamd in de zee op 28 juli. Zijn zoon vertelde aan de politie dat zijn werkloze vader was gaan zwemmen en niet meer boven was gekomen. De politie zette een enorme zoekactie op touw met boten en helikopters, maar Raymond werd niet gevonden.

Geen wonder, want hij was helemaal het water niet ingeweest, maar gewoon weggereden in zijn auto. De zoektocht heeft tienduizenden dollars gekost, vertelt Bruce Marx van de New Yorkse politie aan AP

Zijn zoon klopte een paar dagen na de verdwijning' van zijn vader bij de verzekering aan om de levensverzekering ter waarde van bijna 50.000 euro op te strijken. Zoonlief is inmiddels aangehouden omdat hij tegen de politie en de verzekering heeft gelogen over wat er met zijn vader gebeurd is.

Raymond zelf is sinds zijn verdwijning in Washington, South Carolina en Florida gezien. Inmiddels zit hij in een psychiatrisch ziekenhuis, omdat hij een gevaar voor zichzelf zou zijn. Zodra hij vrijkomt, wordt hij waarschijnlijk gearresteerd.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app