Interview

'Niets raars gezegd'

10.08.2012 . 15.42

Man met afgekloven gezicht spreekt

Ronald Poppo heeft zijn zegje gedaan over de lugubere aanval door kannibaal Rudy Eugene in mei. Zwerver Poppo werd op 26 mei op klaarlichte dag, midden op straat in een wurggreep genomen door Eugene en voor hij het wist werden zijn ogen eruit getrokken en zijn halve gezicht afgekluifd.

CBS heeft de beelden van het politie-interview met Poppo in handen weten te krijgen en de inhoud ervan laat weinig te raden over. "Hij heeft me aan stukken gescheurd. Hij at mijn gezicht op en trok mijn ogen eruit. Veel meer kan ik er niet over zeggen," aldus het opmerkelijk rustige slachtoffer. Toch vertelt hij verder over het incident: "Ik dacht heel even dat Eugene goede bedoelingen had, maar vanuit het niets draaide hij helemaal door. Kennelijk had hij een klote-ochtend gehad op het strand."

Waarom de vriendelijke zwerver werd belaagd is voor iedereen een raadsel, de enige reden die plausibel klinkt, is dat Eugene zwaar onder invloed was. "Ik heb niets raars of vervelends tegen hem gezegd waar hij boos over zou kunnen zijn. Hij praatte nogal vreemd. Hij zei dat ik dood moest, maar hij zei ook dat hij zelf dood moest. Hij leek wel bezeten."

Na aangegeven te hebben nogal moe te zijn, wilde Poppo nog één ding kwijt: "Ik ben de politieagenten in Miami heel dankbaar. Als die niet op tijd waren gekomen was ik er veel slechter aan toegeweest. Sterker nog, ik geloof niet dat ik hier dan nu levend gezeten had."

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app