Jeuk

Slaap lekker

10.08.2012 . 11.43

Spin leeft vijf dagen in oor vrouw

Mevrouw Lee had al vijf dagen onverklaarbare jeuk aan haar oor. Ze maakte een afspraak bij de KNO-arts in haar lokale Chinese ziekenhuis omdat ze er zo snel mogelijk vanaf wilde. De arts keek met z’n otoscoop in haar oor waaruit vier ogen terugkeken. Een spin was in het oor van mevrouw Lee gaan wonen.

Toen de arts de patiënte vertelde wat hij zag, ging ze volledig door het lint. De Chinese website RedNet beschrijft dat er verschillende dokters en verpleegsters nodig waren om haar te kalmeren.

Toen mevrouw Lee weer rustig was, vertelde ze wat er volgens haar was gebeurd. Ze was haar huis aan het verbouwen en vijf dagen geleden had ze even een tukje gedaan tussen de brokstukken. Toen ze wakker werd, had ze jeuk aan haar oor. Waarschijnlijk is de spin in haar slaap d’r oor in gekropen. Niet eens zo heel gek want een oor heeft het perfecte klimaat voor een spin: warm, donker en vochtig.

Nu was het aan de artsen om het beest veilig uit het oor te krijgen. Het insect eruit trekken met een pincet lag het meest voor de hand, maar dan zou de spin dieper het oor in kunnen kruipen of kunnen bijten. Na lang beraad werd besloten het oor van mevrouw Lee te vullen met zout water, zodat de spin vanzelf boven zou komen.

Zo bedacht, zo gedaan. Toen de spin eenmaal uit het oor kwam bleek ‘ie zo groot als een munt. Mevrouw Lee huilde van geluk. Haar logee heeft haar oor niet beschadigd en ze kon dus snel weer naar huis.

Dieren die in oren kruipen, het gebeurt vaker. In 2008 werd er een kakkerlak gevonden in het oor van dit jongetje.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app