Uniek

Freaky ziekte

11.08.2012 . 09.12

Nagels groeien over hele lichaam

Een leven zonder nagels is vervelend, maar een leven met teveel nagels is nog veel erger. Shanya Isom kan daarover meepraten. Ze heeft een enorm zeldzame ziekte: in plaats van haar groeien over haar hele lichaam nageltjes.

Shayna liep de ziekte twee jaar geleden op nadat ze antibiotica kreeg voor een hardnekkig geval van astma. Daarna kreeg ze over haar hele lichaam pijnlijke grote en kleinere bulten. Ze had vreselijk veel pijn en moest stoppen met haar studie.

Dokters probeerden vanalles om de bulten te laten verdwijnen, maar omdat ze niet wisten wat de oorzaak was, bleef het gissen. Pas toen Shayna een bezoek bracht aan Johns Hopkins ziekenhuis in Baltimore, kwam ze wat meer te weten over haar ziekte. Daar werd ontdekt dat Shayna's haarfollikels 12 keer sneller huidcellen produceren dan gemiddeld. "Overal waar haar groeit, groeien nagels", legt ze uit aan WMCTV

Met behulp van 17 soorten medicijnen kan ze nu weer enigszins normaal leven en soms zelfs zonder wandelstok lopen. Goed nieuws, maar de ziekenhuisrekeningen stapelen zich op. Ze heeft meer dan 200.000 euro schuld en heeft nu een stichting opgericht in de hoop dat mensen haar zullen helpen. Of ze ooit weer helemaal beter wordt, weet niemand. Voor zover bekend is ze de enige person ter wereld die aan de mysterieuze, naamloze ziekte lijdt.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app