Dikke pech

Levenslang zitten

11.08.2012 . 10.30

45 jaar cel voor tasjesroof

Een man uit de Amerikaanse staat Texas heeft straks 45 jaar de tijd om spijt te hebben van een tasjesroof. Zo lang moet hij namelijk de cel in.

De 37-jarige Willie James Sauls stal vorig jaar het tasje van een 84-jarig vrouwtje in de stad Austin. De roof vond plaats bij een groot warenhuis en op bewakingscamera's is duidelijk te zien dat Sauls de handtas weggrist en het slachtoffer op de grond valt. Onvergeeflijk, vond de rechter, en hij veroordeelde Sauls tot 45 jaar achter de tralies.

De reden voor deze extreme straf: Sauls heeft eerder in de cel gezeten voor beroving en toen "al de kans gehad om zijn gedragsproblemen op te lossen." Daarnaast is hij lid van een criminele bende en is het volgens de aanklager extra kwalijk dat hij een oud en kwetsbaar vrouwtje heeft beroofd. Twee jaar later heeft het oudje nog steeds last van haar arm en nek, meldt de Statesman.

Het is niet de eerste keer dat een dief een bizar hoge straf krijgt in Austin, in juni werd de 30-jarige Steven Lawrence Keller ook al tot 45 jaar cel veroordeeld na een tasjesroof. Zowel Keller als Sauls wandelen de gevangenis in en komen er met een rollator pas weer uit.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app