Video

Onprofessioneel

12.08.2012 . 13.45

Rechter scheldt pastoor verrot

Een pastoor uit het Amerikaanse West Virginia is woedend op een grofgebekte rechter. De 63-jarige Arthur Hage werd tijdens een rechtszaak over zijn scheiding helemaal verrot gescholden door rechter William Watkins. De beelden zijn hilarisch, maar Hage kan er niet om lachen. Hij heeft een klacht ingediend.

"Meneer Hage, als je me nog een keer in de rede valt, ga je de cel in. Begrijp je dat?", zei Watkins. "Hou je bek! Zeg geen woord, jij walgelijk stuk..." De rechter maakte deze zin niet af. Misschien was dat maar beter ook. Watkins ging uit zijn dak naar aanleiding van een artikel waar een foto van zijn huis bijstond. De woning zou 'niet in goede staat' zijn. Toen de schrijver van het artikel Watkins daarmee confronteerde, zou de rechter hem een paardenreet hebben genoemd. Volgens Watkins was Hage verantwoordelijk voor het verhaal en de foto.

"Jij zit erachter. Als er iets met mijn huis gebeurt, is dat jouw schuld!", schreeuwde Watkins in de rechtszaal. "Mijn huis is al vier keer het doelwit van vandalisme geworden. Ik weet zeker dat jij er iets mee te maken hebt en dat je je er van binnen rot om lacht." Watkins gaf achteraf toe dat hij zijn geduld had verloren en liet zichzelf van de zaak afhalen, maar Hage is niet tevreden. Een rechter aanklagen kan alleen niet. De pastoor laat het er niet bij zitten. "Hij zat fout, maar heeft geen straf gekregen. Dit is nog niet voorbij", zei hij tegen Huffington Post.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app