Ziekelijk

Miniatuur-design

12.08.2012 . 20.22

Je dochter in een peperdure Gucci

Kinderen smeren de hele dag van alles op hun kleren en knappen er binnen een paar maanden uit. Toch wordt Amerikaans grut steeds vaker gespot in mantelpakjes van Gucci en jasjes van Dolce & Gabbana. De hele huishoudpot gaat op aan miniatuur-designerkleding. Prima geldmanagement, American moms!

De kleine Juliet Sandler (3) bijvoorbeeld kreeg van mama Dara een nieuwe zomergarderobe ter waarde van 10.000 dollar. "Ik kleed mijn dochter precies hetzelfde als mijzelf. Zij is een reflectie van mij", aldus de Manhattan-moeder. Voor haar herfstcollectie gaan er waarschijnlijk nog een paar duizend dollars extra over de balk. Crisis? Kun je dat eten?

De heren Dolce & Gabbana en hun ontwerpcollega's ruiken geld. Veel geld. De fabrieken draaien overuren om miniversies van hun famueze pakjes in elkaar te draaien. Wel zijn ze heel voorzichtig, want 'het moeten natuurlijk wel kinderkleren blijven'. Is niet helemaal gelukt: zag je vroeger ook wel eens een dreumes in een tweed-mantelpakje? "Kinderen worden gewoon heel blij van gympjes die 200 dollar kosten", glundert een andere moeder tegen Daily Mail. Ja, totdat ze ontdekken dat je er niet mee naar buiten mag.

In onze sterrenvijver zwemmen natuurlijk ook een paar opgedofte kleuters. Suri Cruise bijvoorbeeld, dochter van Katie en Tom, smeerde als driejarige al lipstick op en heeft een schoenencollectie ter waarde van 150.000 dollar.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app