Peperduur

Gezin uit de hel

14.08.2012 . 19.50

Vluchtelingen slopen gratis villa

Een familie vluchtelingen gaat niet erg netjes om met de peperdure villa waar ze gratis in mogen wonen. Manal Mahmoud en haar zeven kinderen hebben een ontzettende bende gemaakt van het miljoenen kostende pand in de Londense wijk Fulham. De gemeenschap is woedend en het "gezin uit de hel" dreigt op straat te belanden.

De veertiger Mahmoud kwam in 2000 naar het Verenigd Koninkrijk om aan het geweld in Palestina te ontsnappen. Sindsdien heeft ze niet gewerkt. Samen met vijf dochters en twee zoons woont de vrouw in de voor tienduizenden euro's gerenoveerde woning. Een zoon zit in de cel omdat hij drugs heeft gedeald.

De eigenares kreeg onlangs bijna een hartverzakking toen ze zag hoe Mahmoud en haar kids hun dankbaarheid hadden geuit. "Ik ben zo overstuur dat ik er gewoon niet over kan praten", zegt Sue Cummings tegen The Sun. Zo vreemd is dat niet. Sommige deuren zijn verdwenen of hangen los, er is getekend op de muren en het tapijt is zo goed als verpest. De achtertuin ligt vol met bende en er staan een stoel en sofa voor de voordeur.

Mahmoud zelf snapt de ophef niet zo. "Ik verdien het om in een mooi huis te wonen en een uitkering te krijgen. Het is ons recht om hier te wonen. En ik heb toch niet genoeg geld om het huis op te knappen." Binnenkort besluit een rechter of de vrouw en haar kroost een ander dak boven hun hoofd moeten zoeken.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app