InstaGolddiggen

Dom, lomp & megarijk

15.08.2012 . 12.02

Rijkeluiskindjes helpen criminelen

Op Instagram zijn drie verschijnselen waar we niet tegen kunnen:

1. Meisjes die eenden nadoen
2. Borden met eten (meestal gefotografeerd door meisjes die eenden nadoen)
3. Rijkeluiskinderen (meestal een combinatie van borden met eten en meisjes die eenden nadoen)

Toen we de Tumblr Rich Kids Of Instagram onder ogen kregen, konden we de neiging onszelf direct in de dichtstbijzijnde jacuzzi te verzuipen nauwelijks onderdrukken.

Totdat we er op Jezebel achter kwamen dat deze walgelijke, ijdele, verwende, opschepperige en oppervlakkige rijke stinkerds -we zijn niet jaloers- zelf juist zwaar de lul zijn. Door al dat online opschepgedrag weten ambitieuze boefjes precies wat er te halen valt, waar het te halen valt en -sinds het bestaan van Foursquare- ook wanneer het te halen valt.

De ene na de andere jonge patser valt ten prooi aan tweetende en instagrammende roofbendes, en de achttienjarige Alexa Dell, dochter van de oprichter van het gelijknamige computermerk, is uit veiligheidsoverwegingen nu zelfs helemaal van Twitter gegooid.

Dit soort inbraken zijn niet helemaal nieuw: een paar jaar geleden werd Hollywood geteisterd door de beruchte Bling Ring, een groepje tieners dat met behulp van de roddelbladen en papparazi-sites precies wist wanneer ze de huizen konden leegroven van starlets als Paris Hilton en Lindsay Lohan.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app