1,7 miljard

Schadevergoeding

19.08.2012 . 11.26

Vrouw vertrouwt parkeermeters niet

Denise Barton vertrouwt de nieuwe parkeermeters in het Amerikaanse Santa Monica voor geen meter. Ze is er heilig van overtuigd dat de straling van de apparaten haar lichaam aan het verpesten is. Haar gezondheid is de vrouw blijkbaar nogal dierbaar, want Denise wil 1,7 miljard dollar van de overheid.

Door de straling, vergelijkbaar aan die van Wi-Fi en mobiele telefoons, heeft ze naar eigen zeggen rinkelende oren, infecties en pijn aan haar rug en nek gekregen. "Ik weet dat het een beetje veel lijkt", zegt Barton tegen Santa Monica Daily Press, "maar ze kunnen niet zomaar mensen ongezond maken zonder hun toestemming. Ik vind dat gewoon verkeerd."

De slimme parkeermeters houden bij waar er nog een plekje vrij is. Zo behoort eindeloos zoeken tot het verleden. Het is de eerste keer dat iemand bezwaar maakt tegen de straling van de apparaten. Het gaat trouwens 'gewoon' om een toegestane hoeveelheid.

Of de vrouw gelijk krijgt, is maar de vraag. In de medische wereld is lang niet iedereen ervan overtuigd dat zulke straling invloed heeft op de gezondheid. Barton kan hoop putten uit een waarschuwing van de Wereldgezondheidsorganisatie. Die stelde eerder dat lage stralingsniveaus kanker en andere ziektes zouden kunnen veroorzaken.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app