Goed gesprek

Anti-afleiding

17.08.2012 . 08.27

Korting voor eters zonder mobieltje

Servet op je schoot, mobieltje naast je bord, eet smakelijk. Dat is hoe uit eten gaan tegenwoordig meestal verloopt, maar niet als het aan een restauranteigenaar uit Los Angeles ligt. Hij is het gebruik van mobieltjes in zijn zaak zo zat, dat hij mensen die hun telefoon niet gebruiken beloont met korting op hun eten.

Eigenaar Mark Gold van restaurant Eva hoopt dat mensen Instagram zullen laten voor wat het is en hun aandacht in plaats daarvan besteden wat er op hun bord ligt en wie er tegenover ze zit. Gasten die 5 procent korting op hun maaltijd willen krijgen, moeten hun telefoon bij de deur van het restaurant achterlaten.

De maatregel werkt niet alleen voor de eters, maar ook voor de eigenaar zelf. "Ik maak me er zelf ook schuldig aan. Als mijn vrouw en ik uit eten gaan, lijkt het wel alsof mobieltjes bij het servies horen. Op iedere tafel zie je een wijnglas, bestek en een mobiele telefoon", vertelt Gold tegen SCPR.org. Bijna de helft van de eters maakt gebruik van de deal. De andere helft is dus blijkbaar helemaal uitgepraat.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app