Lijnbus

Pak de auto

17.08.2012 . 20.07

Doorgesnoven buschauffeur gepakt

Een buschauffeur in Berlijn is zijn baan en zijn rijbewijs kwijt omdat hij tijdens werktijd flink onder de cocaïne zat. Na het nemen van een dikke lijn coke jakkerde de chauffeur met met een passagiersbus door de Duitse hoofdstad. De dodemansrit eindigde pas toen de politie hem aan hield.

Volgens de passagiers begon de rit vrij normaal, maar gaandeweg ging de chauffeur steeds gevaarlijker rijden. Hij scheurde steeds harder en had geen oog voor de andere weggebruikers. Hij drukte een fietser van de weg en had maling aan rode stoplichten.

Een vrouw die met samengeknepen billen in de bus zat, belde de politie. Via het interne radiokanaal van de busmaatschappij probeerden agenten de man zover te krijgen dat hij de bus langs de kant zette. Toen dat gelukt was, werd de chauffeur meteen gearresteerd.

Uit een blaastest bleek dat hij geen alcohol had gedronken, maar er werd wel een flinke dosis cocaïne in zijn lichaam gevonden. De busmaatschappij is klaar met Matthias T., zoals de man volgens de Berliner Zeitung heet. En zijn ex-collega’s kunnen ook controles verwachten, want het vervoersbedrijf gaat nu naast alcoholtesten ook drugstesten invoeren.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app