22 cm

Operatie

18.08.2012 . 10.32

Man verlost van plastic vork

Lee Gardner speelde tien jaar geleden met een plastic vork toen hij die per ongeluk inslikte. Volgens zijn huisarts was er niks aan de had. De vork zou er op den duur wel weer uitkomen. Dat gebeurde afgelopen week toen de 40-jarige man met spoed naar het ziekenhuis moest omdat hij bloed kotste. Tijdens een operatie werd de ruim 22 centimeter lange vork weggehaald.

Gardner was het hele geval al lang vergeten. Maar opeens kreeg hij maagklachten en spuugde hij bloed. Hij ging naar de huisarts die de vork vond. Een van de plastic tanden had de maagwand beschadigd en dat zorgde voor een bloeding.

Een chirurg was 45 minuten bezig om de vork uit de maag van de patiënt te krijgen. Hij moest ook een stukje van de maagwand weghalen. Na afloop zei de arts dat de operatie niet zo heel ingrijpend was, maar hij vond het wel spannend. "Ik had nog nooit een vork uit iemands maag gehaald."

Met Gardner gaat het alweer een stuk beter volgens Daily Mail, net als met de vork. Die heeft de eenzame opsluiting in de maag van de man prima doorstaan. Door de maagsappen is het ding wel zwart geworden en een van de tanden is verdwenen.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app