No cure no pay

Whiplashclaim

22.08.2012 . 16.40

Brit weigert te frauderen

Een Britse man wordt voor de rechter gesleept door zijn letselschadeadvocaat, omdat hij weigerde zijn verzekeringsmaatschappij op te lichten.

De 52-jarige Andrew Hopper uit het zuidwesten van Engeland had twee jaar geleden een ongelukje met zijn auto. Na lang aandringen wist een letselschadebureau hem over te halen een claim in te dienen.

Het ongeluk bezorgde Hopper een beetje pijn in de nek, maar een whiplashclaim bij de verzekeraar zou duizenden euro's opleveren, werd hem voorgespiegeld. De advocaat werkte volgens het principe van 'no cure no pay', oftewel alleen betalen bij een succesvolle claim.

Uiteindelijk heeft de hele affaire de Brit alleen maar koppijn opgeleverd.

Whiplash is moeilijk medisch te bewijzen. Artsen kunnen zich alleen baseren op de verklaring van de patiënt en zo'n doktersverklaring is voor de verzekeraar meestal al genoeg om tot uitkering over te gaan. Maar toen het Hoppers tijd was om naar de dokter te gaan, had hij al geen nekklachten meer. Omdat hij niet wilde frauderen, bleef hij maar thuis.

Dat was tegen het zere been van het letselschadebureau. Hopper heeft zich niet aan het contract gehouden en moet daarom de advocatenkosten betalen, schrijft Daily Mail. Voor zijn eerlijkheid krijgt hij een gepeperde rekening van bijna 1400 euro. Hopper pikt dat niet en laat het aankomen op een rechtszaak.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app