Kalf

Lekker vers

24.08.2012 . 11.12

Zombieburger met echte hersenen

Fastfood glijdt normaal gesproken met het grootste gemak naar binnen, maar de kans is groot dat je iets langer doet over deze snelle hap. In Londen kun je je tanden zetten in een breinburger. Het recept klinkt vertrouwd: sesambroodje, mosterdmayonaise, sla en kaas. Alleen zit er geen sappig rundvlees tussen, maar - en dat is even slikken - kalfshersenen.

"Het is vers, smakelijk en weer eens wat anders dan het doorsnee broodje dat je in de lunchroom bestelt", zegt chef Mark Jankel, het brein achter het broodje. "Het is best makkelijk te bereiden, in azijn en zout leggen, bloem erover en frituren tot het goudbruin is", legt de lekkerbek uit aan Daily Mirror. Of je er slimmer van wordt, durft Jankel niet te beweren, maar niet een even proberen noemt de eigenaar van Street Kitchen wel dom.

"Afschrikwekkend is wel dat het zo op menselijke hersenen lijkt", vindt de verslaggever die mocht proeven. "Maar zodra je het bakt is het prima en ruikt het naar gebakken ei. De textuur heeft wel wat weg van viskuit maar dan wat vettiger."

Behalve de zombieburger staan ook hersennuggets, breinsalade en hartsaté op het menu. "Die nuggets smaken weinig anders dan de kipnuggets van McDonald's", vindt een voorbijgangster. "Het is wat slijmerig, gatver, maar het smaakt wel goed", zegt een studente.

De belangrijkste reden dat er niet op meer plekken hersenen op het menu staan, is niet dat mensen er van gruwen. Volgens Jankel is de prijs een grotere dealbreaker met bijna twaalf euro per kilo.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app