Zwermen

Boze buren

27.08.2012 . 07.37

Drie miljoen bijen in de achtertuin

De 58-jarige Yi Gi Chen uit de New Yorkse buurt Queens weet alles over uit de hand gelopen hobby's. In zijn thuisland China had hij bijen gehouden, en het leek hem wel leuk dat weer op te pakken. Binnen een mum van tijd leefden er 45 bijenvolken van in totaal 3 miljoen diertjes rond zijn huis. Het verwijderen van de diertjes bleek een flinke operatie.

"Het is helemaal uit de hand gelopen", verzuchtte Chen toen professionele bijenhouders de dieren in beslag namen. Twee jaar geleden begon Chen met zijn hobby, toen met een bijenkast waarin een volk leefde. Maar ze bleven zich maar voortplanten.

De barkeeper had niet genoeg tijd of middelen om goed voor zijn dieren te zorgen. Boze omwonenden kunnen er ook niet om lachen. "Ik heb nog nooit zoiets gezien", zegt buurman Louie Socci. "Die kerel is hartstikke gek, ik heb de gemeente er wel eens over gebeld maar die deed er niks aan."

Ook de ervaren bijenhouders die de dieren kwamen weghalen, wisten niet wat ze zagen. "Alle regels over goed bijenhouden zijn hier in de wind geslagen. Dit verrast me echt heel erg", aldus voorzitter van de New Yorkse bijenvereniging Andrew Cote tegen New York Daily News

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app