Chop

Verzekering

27.08.2012 . 12.43

Gratis van je voorhuid verlost

Als het aan een groep vooraanstaande medici ligt, moeten besnijdenissen gewoon vergoed worden door de verzekering. Want de voordelen van het demonteren van de voorhuid zijn veel groter dan de nadelen ervan.

Dr. Andrew Freeman zegt bij Fox News voorstander te zijn van jongensbesnijdenis. "Kijk, er is natuurlijk geen one-size-fits-all-oplossing, maar in de regel is het weghalen van de voorhuid beter voor een jongen." Hij wordt gesteund in zijn uitspraak door recente onderzoeken die uitwijzen dat besneden mannen minder kans lopen op HIV, bepaalde soa's en peniskanker.

Wel voegt Freedman aan zijn verhaal toe dat het 'slachtoffer' wel voldoende verdoofd moet zijn. "Er is meer nodig dan een speen met wat suiker."

Het besnijden van jongens was in Amerika onder vuur komen te liggen omdat verzekeraars massaal gingen steigeren door de kosten ervan. Een beetje besnijdenis kost al gauw een paar honderd dollar. Met hun pleidooi willen de medici er nu voor zorgen dat het toch tot de basisverzekering blijft horen. Of het zin heeft, valt nog te bezien. Al in 18 staten moeten besnijdenissen uit eigen zak worden betaald.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app