Duur grapje

Bang voor messen

27.08.2012 . 19.22

Huis niet uit zonder kogelvrij vest

Voor de 32-jarige Ajay Rattu is de deur uitgaan een dure aangelegenheid geworden. De Brit werd twee jaar geleden het slachtoffer van een steekpartij en sindsdien is hij als de dood om zijn huis in Wolverhampton te verlaten. De rigoreuze oplossing: een op maat gemaakt kogelwereld vest.

"Als ik naar buiten ga zie ik in iedereen een potentiële moordenaar. Zodra ik iemand passeer voel ik gewoon dat ze een mes gaan trekken." Om toch niet helemaal aan huis gekluisterd te zijn, heeft Ajay zichzelf een kogelwerend kevlarvest laten aanmeten, weet The Sun.

Dat was niet goedkoop. Een goed kogelwereld vest kost zo'n 1000 euro. Helaas verhelpt de aankoop Ajay's probleem niet helemaal, want er moet altijd nog iemand met hem mee naar buiten.

Ajay werd twee jaar geleden vanuit het niets neergestoken op straat. De dader zei hem voor iemand aan te zien. De messentrekker zit inmiddels vast, maar Ajay heeft er het posttraumatisch stresssyndroom aan overgehouden. Ook lijdt hij aan de angststoornis agorafobie.

Een bijkomend voordeel van het nieuwe vest: Ajay is niet alleen beschermd tegen messteken, ook kogels komen er niet doorheen. Zelfs voor een aanval met een AK-47 is hij nu veilig.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app