Stiekem

Doktertje spelen

31.08.2012 . 20.27

Tiener redt stiekem levens

De 17-jarige Matthew Scheidt was zeker geen wonderkind. Toch speelde hij wekenlang doktertje in een ziekenhuis in Florida. Door een vergissing van de administratieafdeling kon hij zonder diploma's aan de slag als doktersassistent. Hij kreeg de verkeerde badge en besloot er maar het beste van te maken.

Scheidt ging aan het werk op de eerstehulpafdeling, waar hij patiënten behandelde. Operaties voerde hij niet uit, maar wel wisselde hij verbandjes, legde infusen aan en onderzocht de patiënten. Hoogtepunt van zijn medische bliksemcarrière was een reanimatie van iemand met een overdosis. En daarvan was Matthew zelf behoorlijk van onder de indruk.

"Het voelde heel eigenaardig om dat te doen. Maar er was verder niemand, dus daarom deed ik het. Ik was niet van plan om haar dood te laten gaan", zei de jongen volgens WFTV na zijn arrestatie vorig jaar september. Deze week staat de inmiddels 18-jarige nep-doktershulp voor de rechter.

Eigenlijk wilde Matthew een baantje als receptionist. Het is ook niet zijn schuld dat het mis ging, vindt hij zelf: "Het was hun fout dat ze me in de computer zetten als doktersassistent. En als ik dat wel was geweest, zou jij me dan zomaar invoeren in het systeem zonder om papieren te vragen?" Wel geeft hij toe dat hij er meteen wat van had kunnen zeggen. "Maar ik wilde geen vervelende vragen. Ik wilde gewoon zoveel mogelijk leren".

Na zijn arrestatie kwam de Amerikaan op borgtocht vrij. Om een paar maanden later alweer te worden opgepakt. Toen bleek hoe hardleers Matthew is. Hij werd betrapt toen hij als nep-agent met een pistool stond te zwaaien.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app