Bijstand

Graaien

01.09.2012 . 17.44

Rijkaard luist de staat erin

Het leven is duur, ook in Engeland. Als je de privéschool van je zoontje hebt betaald, en een hond van duizend pond hebt gekocht, dan is het logisch dat het geld op is. Dan kan de staat daar best wat aan bijdragen. Zo moet een bemiddeld Brits echtpaar hebben gedacht toen het bijstand aanvroeg.

Helaas waren de twee vergeten dat het bedrijf van echtgenoot Glyn Williams bijna 2000 euro in de week opbracht aan inkomsten. Sterker nog, zijn vrouw Gaye Williams deed tegenover de bijstandsverstrekker alsof ze een single moeder was die dringend toeslagen voor haar huurhuisje nodig had en ook wat belastingvoordeeltjes en leefgeld kon gebruiken, volgens Daily Mail.

Eenmaal tegen de lamp gelopen en berecht, verklaarde de vrouw dat ze inderdaad vergeten was te melden dat haar man en zij samenwoonden. De oplichtster had overigens niet een maar twee auto’s, waaronder een dure 4x4 Jeep. Ze heeft er weinig plezier van, want door de rechtszaak komt ze helemaal nergens meer aan de bak. En haar man heeft haar ook nog verlaten. Het zal lastig worden om het onterecht gekregen geld terug te betalen... eindigt ze straks toch nog als een zwerver. Eigen schuld!

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app