Opa

Strenge man

29.08.2012 . 10.18

Kledingwinkel Hitler geopend

Sorry wat? In de Indiase stad Ahmedabad is een kledingwinkel geopend, vernoemd naar Adolf Hitler. De eigenaar beweert dat hij geen clue had wie de Führer was en wat hij op zijn kerfstok heeft.

Gek genoeg is Ahmedabad de stad waar Mahatma Gandhi een hindoeïstische gemeenschap stichtte en geweldloosheid predikte. “Hoe kan iemand een persoon eren die miljoenen dode ongewapende burgers op zijn geweten heeft?” vraagt Friends of Israel-lid Nikitin Contractor zich af.

Rajesh Shah, een van de eigenaren van de winkel, is zich van geen kwaad bewust. Hij heeft al een maand een spandoek hangen met de tekst “Hitler wordt binnenkort geopend” en niemand heeft geklaagd.

De naam is volgens Shah gekozen omdat zijn opa ‘Hitler’ als bijnaam had. “Ik kende Hitler alleen als een strenge man, net als mijn opa. Ik heb pas onlangs op internet gelezen wie hij echt was,” vertelt hij volgens Times of India.

Shah is volgens Gawker bereid de naam van de winkel te veranderen, maar alleen als hij een nieuw naambord vergoed krijgt. Eerder was er in Mumbai al een restauranteigenaar die Hitler catchy genoeg vond klinken voor zijn eethuis.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app