OS2012

Vijf sterren

30.08.2012 . 07.23

Half miljoen schade na hockeyfeest

Nog even terug naar de Olympische Spelen. Terwijl de Nederlandse hockeymannen in het Holland House hun verdriet verdronken na de 2-1 nederlaag in de finale tegen Duitsland, hielden de Duitse hockeyers huis op het schip MS Deutschland. De rekening van het feest is nu binnen. Of de hockeybond even een half miljoen euro wil betalen aan de rederij.

De hockeyballen blijken er een zooitje van te hebben gemaakt op het Lido-dek van het schip. Hier en daar sneuvelde een ruit, werd een peuk uitgedrukt op het tapijt of werd met drank gegooid. Volgens rederij Peter Deilmann is het zo’n puinhoop geworden dat het schip, dat tijdens de Spelen in Londen dienstdeed als pleisterplaats voor de Duitse atleten, even niet in de vaart kan. Dat kost alleen al 75.000 euro per dag.

Intussen staan de Duitse media vol met verhalen over het uit de hand gelopen feest. Mensen van de schandaalkrant Bild waren er natuurlijk bij. Die zeggen dat er wel het een en ander gesloopt werd toen er gedanst en gezongen werd om het hockeygoud te vieren. Uiteindelijk vond de kapitein het rond vier uur welletjes, vooral ook omdat de drank bijna op was. Hij zette de feestgangers de deur uit. De hockeyers, die nog langer wilden feesten, gingen lallend naar het olympisch dorp.

De hockeybond zit volgens Bild met het hoge bedrag in de maag. Als de rekening echt betaald moet worden, is de DHB meteen een kwart van de jaarbegroting kwijt. Er wordt ook wel een beetje getwijfeld aan de hoogte van het bedrag. "Maar het gaat om een 5-sterrenschip", zegt de rederij tegen persbureau DPA. "Je kunt niet zo maar tussen de bedrijven door even snel iets repareren."

En de hockeyballen? Die zeggen dat het allemaal wel mee viel. "Er werd wel een biertje omgestoten of een rood wijntje omgegooid. Zo’n zwijnenstal hebben we er ook niet van gemaakt", zegt middenvelder Jan Philipp Rabente tegen Berliner Kurier.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app