Oeps

Beetje lang

31.08.2012 . 07.42

Verrot gebit na elf jaar beugelen

Devin Bost (22) is woedend op zijn orthodontist. De jongen uit het Amerikaanse Portland heeft elf jaar met een beugel rondgelopen. Zijn tanden staan daardoor wel kaarsrecht, maar ze kwamen behoorlijk aangetast onder de beugel vandaan. Daar moet de rechter aan te pas komen, vindt hij nu - vier jaar later.

Vanaf zijn zevende moest Devin een beugel dragen. Op zijn 18de kreeg hij opeens een telefoontje dat de beugel meteen verwijderd moest worden, maar het kwaad was toen al geschied. Veel tanden waren al aan het rotten. Sommigen kunnen niet eens vervangen worden door implantaten, omdat ze tot aan de wortel verrot zijn.

Natuurlijk wil Devin een schadevergoeding. Zelf dacht hij aan een bedrag van zo’n 150.000 euro. Intussen is zijn advocaat aan het uitzoeken hoe het kan dat hij elf jaar een beugel heeft gedragen. Volgens medici is het normaal dat iemand ongeveer drie jaar als beugelbekkie door het leven gaat. Hoe dit heeft kunnen gebeuren, is voor zijn advocaat een raadsel, schrijft The Oregonian. Vooral ook omdat zijn moeder arts is, die had toch beter moeten weten.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app