'Geest in huis'

'Doodverklaard'

31.08.2012 . 15.43

Slechte smoezen-parade

Geen leraar die je gelooft als je anno 2012 roept dat je hond je huiswerk heeft opgegeten en de brug open stond. Je zult met iets beters voor de dag moeten komen, bijvoorbeeld dat je van alles moest regelen omdat je per ongeluk was doodverklaard.

De Engelse docent John Curry van de University of Bath vertelt bij Times Higher Education over de onwaarschijnlijkste smoezen die hij de afgelopen 14 jaar te horen heeft gekregen. Zo was er een student die zijn huiswerk niet af had, omdat hij in China was vastgehouden als spion. Een ander vertelde dat de Indiase regering zijn huis in beslag wilde nemen nadat hij per abuis was doodverklaard. "Het klonk nogal onwaarschijnlijk, maar als iemand je zijn overlijdensakte laat zien, móet je hem wel geloven", aldus Curry.

Er was ook iemand die om uitstel vroeg, omdat zijn personage in het computerspel World of Warcraft was gesneuveld. Een ander kon maar niet slapen omdat een spook hem lastigviel. Curry: "Hij geloofde echt dat er een geest bij hem in de kamer was. Daarom heb ik hem maar een paar uur uitstel gegeven."

Wat werkt wel? Simpel: geef gewoon toe dat je een luie donder bent. Deze docent wil dan best met zijn hand over het hart strijken. "Dan krijgen ze wel een paar uur uitstel. Maar dat komt maar heel weinig voor. Ik heb het maar één keer meegemaakt."

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app