Snickerpikker

Hongerige dakloze

31.08.2012 . 11.09

Half jaar cel voor gestolen Twix

Een zwerver in Florida heeft het komende half jaar een dak boven zijn hoofd dankzij het stelen van een Twix en een Snickers.

De repen zijn bij elkaar niet veel meer dan 2 euro waard, maar toch is Delvis Rodriguez-Ramos door een rechter in Ocala veroordeeld tot 180 dagen cel.

"Ik had al dagen niet gegeten en ik ben dakloos", zei de 21-jarige na de uitspraak tegen Ocala Star Banner. Dus pakte hij de twee chocoladerepen uit het rek bij de kassa van een gameswinkel. Een verkoper had Delvis al gauw op het oog als dader, maar hij ontkende. Twee dagen later kwam de zwerver terug en bekende, waarna de politie erbij werd gehaald.

De rechter had weinig medelijden met Rodriguez-Ramos. "Zoek een baan, zoek hulp of ga naar de gaarkeuken", kreeg de zwerver te horen. Het was al de tweede keer dat een rammelende maag hem in de problemen bracht. Drie weken geleden jatte hij nog blikken met eten uit de Walmart omdat hij honger had. Nu krijgt hij dus in elk geval zes maanden lang water en brood voorgeschoteld.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app