Oeps

Vakantiekiekjes

02.09.2012 . 12.46

Nep-gehandicapte vervloekt camera

Een Britse levensgenieter was de overheid jarenlang te slim af door met een nep-handicap ruim twee miljoen euro aan subsidies op te strijken. Hij maakte alleen één grote fout: hij liet zichzelf over heel de wereld fotograferen tijdens het diepzeeduiken, bommetjes maken en motor rijden.

Barry Brooks claimde zelf niet te kunnen lopen en nauwelijks kracht in zijn armen te hebben. Daarbij deed hij alsof hij een soort uitzendbureau speciaal voor andere gehandicapten runde. Zo kon hij volgens Daily Mail geld claimen voor taxi's, hulpmiddelen zoals rolstoelen en andere subsidies. In werkelijkheid gebruikte hij de tonnen die op deze manier binnen stroomden om huizen te kopen en om samen met zijn vriend exotische reizen te maken. Verder kocht hij drie Jaguars, een Audi, een Mini, een Range Rover en enkele Suzuki motoren.

De politie kreeg argwaan en vond na een huiszoekingsbevel foto's van het jetsettende stel. Ondanks de foto's probeerde Brooks om zijn toneelstukje in de rechtszaal voort te zetten. Maar toen de rechter hem waarschuwde dat hij hier extra straf voor zou kunnen krijgen, sprong hij snel uit zijn rolstoel. De twee draaien voor acht jaar de bak in.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app