Rechtszaak

Mentaal geknakt

03.09.2012 . 14.28

Dakloze travestiet draait door

Richard Bentley (36) is volledig door het lint gegaan nadat hij in een pub in Bristol commentaar kreeg op zijn outfit. Volgens een cafébezoeker was er onder het rokje van de drag queen iets te veel van zijn zaakje te zien. Bentley voelde zich vernederd en smeet spontaan een bord eten door de tent, rakelings langs de eigenaar. Vervolgens trok hij zich terug in een personeelsruimte, omdat hij naar eigen zeggen mentaal geknakt was.

In de rechtszaal vertelde de excentrieke Brit afgelopen week over het voorval, dat in juli al plaatsvond. "Ik heb het recht om te dragen wat ik wil, daar heeft niemand iets over te zeggen", schrijft The Mirror. Zijn advocaat voegde er subtiel aan toe dat Bentley zeker niet blij was met de kritiek. Toch zal hij op de blaren moeten zitten voor 'de aanslag' met het bord eten, er hangt hem een straf boven het hoofd.

De rechter keek wel een beetje vreemd op toen Bentley voor hem verscheen. Gehuld in een zwart minirokje, kanten panty's en laarzen met een vachtje zag hij er allesbehalve alledaags uit.

De definitieve uitspraak volgt nog.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app