Crash

Bombardementen

05.09.2012 . 09.40

Engelse oma megabang voor Duitsers

De 76-jarige Eileen Lee zit weer helemaal in de oorlog. De oma schrok zich vorige maand de pleuris toen een politieauto in haar tuin tegen een boom crashte. De klap heeft zoveel indruk gemaakt op het oudje dat ze nu nog steeds denkt dat het ziekenhuis, waarin ze de mentale klap te boven ligt te komen, een schuilplaats is tegen bombardementen.

Dochter Maxine zegt in The Sun dat haar moeder waarschijnlijk door het gerinkel van het glas van de politiewagen in shock is geraakt. Dat de bejaarde ook nog vreesde voor het leven van haar hondje, die in de tuin was toen het ongeluk gebeurde, maakt het er allemaal niet beter op. "Alle schade, de sirenes en de wegblokkades moeten er voor het arme mensje er een hel van hebben gemaakt," zegt Maxine.

Overigens is de angst voor de Luftwaffe niet helemaal onbegrijpelijk. In de jaren '40 zag ze als klein meisje hoe de Duitsers haar ouderlijk huis in puin schoten. Sindsdien duikt ze bij iedere klap onder tafel uit angst voor nieuwe bombardementen. Normaal is die angst snel weer weg, maar nu lijkt ze erin te blijven.

Een kleine opsteker voor Eileen, fysiek mankeert ze niets en ook haar hondje kon het ongeluk navertellen.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app