Outdoor

Hoe te ravotten?

06.09.2012 . 13.07

Cursus buitenspelen voor Belgen

Buitenspelen is helemaal niet zo makkelijk als het lijkt, en al helemaal niet voor Belgische kinderen. Om de kleintjes een beetje te helpen met het knikkeren, boomhutten bouwen en meer van dat soort ouderwetse outdooractiviteiten zijn ze in Antwerpen, Brugge en Leuven begonnen met officiële buitenspeelcursussen.

Tijdens de training worden zowel de kids als de ouders bijgeschoold in het buitenspelen. Naast de praktische kant, wordt volgens de Belgische ochtendkranten ook de theoretische kant van het buitenspelen bijgebracht.

Lerares Ann D'heedene van het Centrum voor Natuur- en milieueducatie vindt het niet meer dan normaal dat de cursussen gegeven worden. "Kinderen weten niet goed meer hoe ze kunnen ravotten. Het is niet dat ze niet naar buiten willen, maar ze doen het gewoon niet meer."

Je vraagt je af waarom de kleintjes liever binnenblijven. De PlayStations, tjokvolle koelkasten en zakken chips zullen hun werk doen, maar vooral de ouders blijken de oorzaak van de bankhangende kids. Vaders en moeders vinden het wel lekker veilig als hun kroost wordt afgeschermd van de grote boze buitenwereld.

Het is natuurlijk ook veel makkelijker te managen als de kleine apen boven zitten in plaats van buiten op een of ander vaag pleintje. En juist daarom moeten pa en ma zich ook melden bij de school van juffrouw Ann.

De Belgen staan trouwens niet alleen, eerder schreven we al over Britse kinderen die geen idee meer hebben wat die bruine dingen zijn met groene bladeren.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app