Jingle bells

Klanten woedend

06.09.2012 . 14.18

Britse winkels nu al in kerstsfeer

Wij dachten dat pepernoten in september ver ging, maar de Britten doen hun boodschappen nu al tussen de kerstballen en hulsttakjes. Klanten van de supermarktketen Tesco vinden voorbarige kerstversiering belachelijk en laten dat duidelijk merken.

Op Twitter gaan shoppers helemaal los. "Kerstchocolaatjes bij Tesco, het is nog niet eens Halloween geweest", "Kerstmis komt eraan... wat? Het is pas september", "Tesco heeft het al over kerst. De wereld is officieel gek geworden". De klagers hebben een punt: het duurt nog meer dan 100 dagen voordat we met z'n allen rond de kerstboom zitten.

Tesco krijgt de volle lading, maar concurrent ASDA was ze zelfs nog voor. Een woordvoerder reageert in Daily Mail. "Wij zijn vorige week ook al begonnen met het kerstseizoen. Het is bedoeld als grapje in de crisis. Ouders hebben nu tenminste uitgebreid de tijd om kerstinkopen te doen."

Heel grappig inderdaad, om mensen zonder geld drie maanden lang het water in de mond te laten lopen met dingen die ze niet kunnen betalen. De Engelse reclamecodecommissie vindt het uitleg van ASDA maar onzin: "Wij kunnen er niet veel aan doen, maar we krijgen wel veel klachten van geïrriteerde klanten. Het is natuurlijk ook gewoon onverantwoord om kinderen nu al de kop gek te maken met kerstartikelen."

Tesco trekt zich niet zoveel aan van alle commotie en volgt duidelijk z'n klanten niet op Twitter. "We zijn gewoon goed voorbereid en onze klanten hebben daardoor een ruime keuze. En dat vinden ze heel fijn ook."

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app