Tragisch

Rommelende maag

06.09.2012 . 18.01

Patiënt dood in lunchpauze dokter

In Zweden is een rommelende maag een bejaarde man fataal geworden. Niet zijn eigen maag, maar die van de anesthesist in het ziekenhuis waar hij geopereerd werd. Hij werd door de anesthesist en een van de verpleegkundigen op de operatieteafel achtergelaten, omdat ze wilden gaan lunchen.

De 72-jarige man werd tijdens de operatie in het ziekenhuis van Lidköping verlost van een tumor. Om 10:45 uur ging hij onder narcose. Toen de klok twaalf uur sloeg, hield eerst de anesthesist het voor gezien. Hij had honger gekregen en verschanste zich in de bedrijfskantine. Een kwartiertje later gaf de verpleegkundige er ook de brui aan. Zij zorgde in ieder geval nog voor een vervangster. De anesthesist had die moeite niet genomen.

De vervangster kwam van een andere afdeling en wist niet hoe de apparatuur werkte waaraan de patiënt lag. Toen er iets mis ging, kon zij dus niets doen. De lunchende anesthesist had het te druk met eten en nam zijn telefoon niet op. Toen hij na een uur terugkwam, was de patiënt al bijna overleden. Hij had acht minuten zonder zuurstof gelegen en dat was hem fataal geworden.

Met ernstig hersenletsel heeft de bejaarde nog een paar weken op de intensive care doorgebracht, voordat hij overleed. Volgens Aftonbladet heeft de dochter van de man een klacht ingediend bij de Zweedse inspectie voor de gezondheidszorg. Die heeft het ziekenhuis er behoorlijk van langs gegeven.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app