Vunzig

Wreken

07.09.2012 . 20.32

Helemaal lijp na slechte recensie

Een slechte recensie over een trendy restaurant in Ottawa is Elayna Katz duur komen te staan. De woedende eigenaresse stuurde seksmails naar Katz' bazen en opende een account voor de recensent op een datingsite. Daar werd Katz afgeschilderd als een tijger in de slaapkamer en een transgender die van groepseks houdt.

Katz vond het eten en de bediening van Mambo Nuevo Latino maar niks, schreef ze. Eigenaresse Marisol Simoes nam wraak met de mails en het nepprofiel. Tussendoor vond ze ook nog even de tijd om de oorlog aan Katz te verklaren op de site waar de recensie was geplaatst.

Katz liet het er niet bij zitten en schakelde de politie in. Die had Simoes in no-time opgespoord via het IP-adres van haar computer. Simoes beschuldigde eerst nog een medewerker en haar man van het sturen van de mails, maar al snel dook er ook nog een klaagmail op van haar aan de webmaster van de recensiesite. Die had posts van Simoes verwijderd en dat zinde de vrouw ook al niet.

De rechter vond het gedrag van Simoes niet alleen onbeschoft, maar ook nog eens crimineel. Begin november weet Simoes welke straf ze krijgt. En Katz heeft volgens Ottawa Citizen al gezegd voortaan geen klaagrecensie meer op een website te zetten. Maar ze vindt wel dat klanten het recht hebben om dat te doen.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app