Facebook

Soldaten misleid

09.09.2012 . 19.44

Taliban zet sexy vrouwen in

Op Facebook is niets wat het lijkt en dat geldt vooral voor knappe meisjes. Een hoop accounts van aantrekkelijke vrouwen blijken hartstikke nep te zijn. In werkelijkheid zijn deze neppagina's een sluwe tactiek van de Taliban om informatie los te peuteren bij eenzame militairen.

Vrouwen mogen van de Taliban niet zonder burka de deur uit, maar halfnaakte chicks inzetten voor terroristische doeleinden is blijkbaar geoorloofd. Australische militairen krijgen nu training om te voorkomen dat ze kostbare info lekken op het sociale netwerk.

Ook krijgen de soldaten volgens The Sunday Telegraph informatie over zaken als geotagging, privacy en andere online gevaren. Terecht, want uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de Australische troepen geen idee heeft van de potentiële gevaren die op het internet op de loer liggen.

In december komen er voor de militairen van down under officiële internetrichtlijnen om te voorkomen dat cruciale militaire informatie in handen valt van de Taliban. Tot die tijd is ze opgedragen om vrienschapsverzoeken van onbekende mooie vrouwen te negeren.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app