Wilsooooon!!

Britse filmgekte

11.09.2012 . 10.45

Filmfan doet Cast Away op rotonde

Inwoners van het Engelse Cambridge zijn de afgelopen maanden getrakteerd op merkwaardige taferelen die hen waarschijnlijk bekend voorkwamen. Zoals een verwilderde man met baard die een bal in zijn hand hield en vertwijfeld 'Wilson!' uitriep.

Tom Hanks, weet de filmkenner meteen: Cast Away. Klopt, alleen zat hij in deze versie niet op een onbewoond eiland, maar op een rotonde waar voorbijgangers verbaasd naar hem keken. En was het de 23-jarige Brit Rob Thomson die de gestrande Amerikaan speelde. "Het idee van een man die vastzit op een rotonde vond ik erg grappig", verklaart Thomson in Daily Mail.

De Cast Away-parodie is een van de filmpjes in een succesvolle serie op YouTube, waarin Thomson bekende films naspeelt. Zo deed hij Tom Hanks al eens eerder na in zijn eigen hilarische versie van Forrest Gump en deed hij onder meer King Kong, Die Hard, Back To The Future en X-Men dunnetjes over. Zijn Batman-imitatie kreeg meer dan een miljoen hits op YouTube.

"Over het algemeen vinden mensen het óf heel vreemd of gaan ze kijken en vinden ze het leuk", zegt Thomson, die met zijn cameraman nog genoeg ideeën heeft voor nieuwe filmparodieën. "We verdienen nu zelfs geld met de films."

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app