Spatte uiteen

als een watermeloen

10.09.2012 . 16.39

Man valt van vliegtuig in woonwijk

Bewoners van de Londense buitenwijk Mortlake kregen zondagochtend een smerige verrassing bij hun ontbijt. Een verstekeling die zich waarschijnlijk had vastgeklampt aan het landingsgestel van een vliegtuig viel honderden meters naar beneden bovenop een geparkeerde auto. Een buurtbewoner vertelt Daily Mail: “Het zag eruit als een kapotgeslagen watermeloen.”

De wijk Mortlake is - op herrie van het vliegverkeer van Heathrow Airport na - een rustige wijk. Zondagochtend rond 07:55 uur hoorden buurtbewoners een ‘monsterlijke klap’. Toen mensen de gordijnen openden, ontdekten ze het lijk van een man op het dak van een auto.

Verstekelingen in vliegtuigen, vaak wanhopige vluchtelingen, klampen zich vlak voor het opsteken vast aan het landingsgestel. Door de snelheid en de kracht van de wind, is het bijna ondoenlijk om je tijdens het opstijgen en landen vast te houden. De verstekelingen lopen niet alleen de kans om te pletter te vallen wanneer het landingsgestel uit is, ze kunnen ook verdrukt worden door de ijzeren installatie, bevriezen of juist oververhit raken door de motoren.

Volgens de politie is de man misschien wel duizenden meters gevallen en buurtbewoners zagen het bewijs daarvan toen ze op onderzoek uitgingen. Een 26-jarige bewoner vertelt dat de man ‘totaal in de knoop zat’: “Zijn hoofd lag in een plas bloed één kant opgedraaid en een been zat verkeerd om. Zijn heup was uit de kom en een van z’n armen lag verkeerd achter hem.”

De politie denkt dat de gevallen man uit Noord-Afrika komt en een jaar of dertig oud was. Bij onderzoek werden er tot zes meter rondom de auto stukken vlees gevonden. Het duurde bijna zes uur voordat alles was opgeruimd. Omdat het zo vroeg was, zijn er verder geen gewonden gevallen.

Volgens de Amerikaanse Federal Aviation Administration zijn er maar heel weinig mensen die als verstekeling aan een vliegtuig proberen te vluchten. Volgens de laatste cijfers, en die zijn al redelijk oud, hebben tussen 1947 en 2007 74 mensen geprobeerd te vluchten aan het landingsgestel van een vliegtuig. Slechts veertien van hen overleefden het.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app