Hoge boetes

Politie is gevoelig

11.09.2012 . 08.12

Fietsen in New York is dure grap

Fietsers in New York kunnen maar beter langzaam peddelen en lief zijn tegen de politie. Doen ze dat niet, dan staat ze een bizar hoge boete te wachten.

Volgens Gothamist is de politie bezig met strenge snelheidscontroles in Central Park. Niet voor auto's, maar voor fietsers. Als voorbeeld wordt een fietser genoemd die binnen korte tijd twee boetes kreeg. Totaalbedrag dat hij moet dokken: 440 euro. Zijn tweede boete kreeg hij omdat hij niet aardig genoeg was geweest tegen de poltieagent die hem aanhield.

Een andere man kreeg een hoge boete nadat hij door rood had gereden. Hij is woedend, omdat hij al tientallen jaren in Central Park fietst en bijna nooit iemand een moer geeft om de stoplichten. Behalve auto's natuurlijk.

Het is vreemd dat de politie juist nu streng is tegen fietsers, want de New Yorkse burgemeester Bloomberg is al jaren enthousiast bezig met het aanleggen van fietspaden in de stad. Zijn pogingen om de stad fietsvriendelijker te maken zijn succesvol, maar het is de vraag of New Yorkers blijven fietsen als ze boetes van honderden dollars voor de kiezen krijgen.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app