Brief

Pleurishekel

11.09.2012 . 11.33

Homohatende racist weigert juryrol

De rechtbank in het Engelse Southampton is opgeschrikt door een wel heel openhartig jurylid. De man vroeg om uit de jury te worden gezet omdat hij naar eigen zeggen een te grote hekel heeft aan buitenlanders en homo's.

De ogen van rechter Gary Burrell rolden bijna uit zijn oogkassen toen hij een brief van het bewuste jurylid in handen kreeg. De man gaf in het schrijven ruiterlijk toe een pleurishekel aan homo's, negers en andere buitenlanders te hebben. Het leek hem zelf beter om op te stappen als jurylid. Rechter Burrell kon het daar alleen maar mee eens zijn en besloot dan ook de man uit de rechtszaal te laten zetten.

Maar met het wegsturen is het niet gedaan voor de hater. De rechter denkt namelijk dat het jurylid kulargumenten heeft aangedragen om onder zijn functie uit te kunnen komen en voelde zich besodemieterd. Volgens Daily Mail zei rechter Burrell: "Als je meent wat hier in deze brief staat, denk ik niet dat je hier nog iets te zoeken hebt. Al vraag ik me überhaupt af of je wel een zinnige bijdrage kunt leveren aan de maatschappij."

Inmiddels is er een onderzoek gestart naar de racistische homofoob. Hij wordt ervan verdacht het rechtssysteem te willen manipuleren.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app