Bijgeloof

Synchroonzwemmers

11.09.2012 . 18.46

Chinezen in paniek door krokodillen

Als een groep olympische synchroonzwemmers kwamen tientallen krokodillen afgelopen zondag exact op hetzelfde moment boven water in een kweekbassin in Nanjing. De reptielen zorgden vervolgens voor massale paniek toen een foto van hun gestroomlijnde opkomst online werd gezet.

Volgens Yangtse Evening kwam er al snel een discussie op gang op het internet over de vreemde actie van de krokodillen. Het meest voor de hand liggende vonden de meeste bijgelovige Chinezen toch wel een op hande zijnde aardbeving, of op z'n minst een andere grote natuurramp.

Een grappenmaker suggereert dat de krokodillen een bende vormen en op dat tijdstip hadden afgesproken. Ook zou het kunnen dat er niet genoeg zuurstof in het water zit, waardoor alle crocs op hetzelfde moment naar adem moesten happen.

Volgens een medewerker van het bassin is de werkelijke oorzaak een stuk minder spannend dan alle verhalen die online de ronde doen. Hij beweert dat het heel vaak gebeurt en dat de krokodillen massaal zouden willen genieten van een opkomende zon. Het blijven per slot van rekening koudbloedige dieren, dus ieder uv-straaltje is meegenomen.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app