Gaat heen

En vermenigvuldig u

11.09.2012 . 17.00

'Jodinnen moeten eieren invriezen'

 Vrijgezelle joodse vrouwen van 38 jaar oud moeten hun eieren in laten vriezen om interessante huwelijkspartners te blijven, dat vinden verschillende Amerikaanse rabbijnen. In het jodendom is het belangrijk om te trouwen en kinderen te maken om zo het geloof door te geven en dat lukt je dus never nooit met verlepte eieren in je buik.

Aan ABC News vertelt de 38-jarige orthodox-joodse Rebecca dat ze zich een leven zonder kinderen niet voor kan stellen: “De belangrijkste mitzvah – een gebod – is kinderen in deze wereld te brengen en die op te voeden met de Thora.” Daarom heeft ze in overleg met haar arts een aantal eieren laten invriezen. Nu heeft Rebecca alle tijd om te wachten tot haar familie met een geschikte huwelijkskandidaat op de proppen komt.

In Israël gaat men nog verder, daar kunnen vrouwen tussen de 30 en 41 hun eieren gratis in laten vriezen. Het Ministerie van Volksgezondheid betaalt dat sinds 2010 om zo de populatie gelijk te houden.

Sommige artsen vinden 38 trouwens al oud, zij raden dames van 32 al aan hun eicellen in de vriezer te leggen. Wanneer de dames een geschikte partner hebben gevonden, wordt de cel bevrucht en in de baarmoeder geplaatst. Ontdooide en verse eicellen hebben een even grote kans om uit te groeien tot een kindje.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app