Records

Langste viervoeter

15.09.2012 . 09.38

'Is het een hond of een paard?'

"Is het een hond of een paard?" Dit is de meest gestelde vraag die mensen over haar huisdier stellen, zegt baasje Denise Doorlag. Zij is de trotse eigenaar van Zeus, nu officieel de langste hond ter wereld. Het beest is 1 meter 12 en weegt ruim 70 kilo, volgens de nieuwste editie van het Guinness Book of World Records dat donderdag werd gelanceerd.

Het groot uitgevallen keffertje deelt het recordboek met allerlei vreemde figuren, zoals ook de Amerikaanse Popeye die dinsdag bij de presentatie in Londen al zijn opwachting maakte.

Verder is er Sharran Alexander, de zwaarste vrouwelijke professionele sportster. Gelukkig is gewicht een voordeel in haar tak van sport, sumoworstelen. Johanna Quaas is met 86 jaar de oudste turnster ter wereld. Ze doet nog altijd mee met lokale competities en weet haar routine zo relaxed uit te voeren, dat ze ondertussen moeiteloos in de camera kan glimlachen.

In de categorie uiterlijk valt de Japanner Kazuhiro Watanabe op met 's werelds langste hanenkam. Het is niet bekend hoe hij zijn kapsel van 113,5 centimeter hoog in de lucht houdt. Nog een gekke Japanner: Asako Kanda heeft de grootste Hello Kitty-collectie. Zij heeft 4519 poppen, beeldjes en andere prullaria met de afbeelding van het Aziatische katje. De Duitse Bettina Dorfmann scoort ook met een kinderachtige verzameling. Ruim 15000 barbiepoppen heeft ze.

Er staat ook een Nederlander in de lijst, met een typisch Nederlands record. De zwaarste rijdbare fiets ter wereld werd gemaakt door Wouter van den Bosch. Het voertuig weegt 750 kilo en steunt op een gigantische vrachtwagenband. "Toen ik deze band eenmaal had, begon ik na te denken over wat ik ermee zou kunnen maken", aldus Wouter tegen AFP.

De 5-jarige Julian Pavone kan echt trots zijn op zijn record. Het Amerikaanse talent wordt gerekend als de jongste professionele drummer.

Verder nog wat opmerkelijke beesten: een grote ezel, een korte stier en een gigantisch paard. Telegraph verzamelde de bijbehorende plaatjes.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app