Flinke buit

100.000 flesjes

13.09.2012 . 15.05

Drankdieven op vliegveld gepakt

Twee koekjes, een half glas melk, een flesje bier. Een klein beetje eten of drinken stelen, daar merkt niemand wat van. Maar hoeveel is te veel? Medewerkers op het vliegveld JFK in New York die vaak alcohol stalen, zijn daar nu achter. De grens ligt rond de 100.000 flesjes drank.

Achttien mensen zijn gearresteerd in verband met de grootschalige diefstal. Het gaat om drie beveiligingsmedewerkers en vijftien chauffeurs van het cateringbedrijf Sky Chef, dat eten en drinken levert aan maatschappij American Airlines.

De bende wordt beschuldigd van het achterover drukken van rond de 100.000 miniflesjes drank, het soort dat je aan boord van een vliegtuig geserveerd krijgt. Ook hebben ze volgens de politie dure parfums en sloffen sigaretten gestolen. Dat konden ze makkelijk doen nadat een vliegtuig geland was en de niet verkochte tax free-producten uitgeladen werden.

De politie had een uitgebreide undercoveroperatie op touw gezet om de bende te ontmaskeren. Agenten kochten in totaal meer dan 57.000 flesjes, voordat de dieven werden gearresteerd, meldt Gothamist.

In het huis van een van de stoute chauffeurs werd voor miljoenen dollars aan drank aangetroffen: 500 tot 600 vuilniszakken met in iedere zak zo'n 100 flesjes likeur. De dieven zitten allemaal in de cel, dus dronken zullen ze er niet meer van worden.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app