Pijnlijk

Leugens op school

14.09.2012 . 20.46

Hele foute les over 11 september

Een basisschool in El Paso heeft een potje gemaakt van een les over de aanslagen van 11 september in New York. De ouders van de kinderen waren niet te spreken over de tekeningen die hun kroost over het Amerikaanse drama moesten maken. Met de uitleg over de aanslagen was ook veel mis...

De dochter van Ivie Gremillion zit in groep 6. Daar moesten kinderen een tekening maken van de in brand gevlogen Twin Towers. De leerlingen mochten geen detail overslaan. Zo moesten ze de springende mensen erbij tekenen. Sommige kinderen zetten er ook nog bij wat de slachtoffers riepen. Een jochie schreef ‘my ticket to heaven’ bij een vallende man.

Volgens de dochter van Gremillion werd verteld dat de Afghanen de aanslagen hadden gepleegd omdat ze alle Amerikanen haten en dood wilden maken. "Nogal onprettig, want haar vader gaat binnenkort naar Afghanistan om daar in het leger te dienen. Nu denkt ze dat hij daar dood zal gaan." Een ander kind uit de klas dacht dat er ieder jaar op 11 september een aanslag gepleegd zou worden. Hij durfde dan ook niet meer zijn huis uit.

Tegenover KFOXTV.com heeft de school excuses gemaakt voor de uit de hand gelopen opdracht. De school heeft een gesprek gehad met de leraar. Die had de kinderen alleen maar de opdracht gegeven om na een discussie over de aanslagen een tekening te maken over wat ze hadden geleerd.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app