Condoomactie

Van deur tot deur

14.09.2012 . 12.06

Pastoor deelt gratis condooms uit

Pastoor Kenneth Adkins gaat in het Amerikaanse Brunswick van deur tot deur met gratis condooms. Hij hoopt er de enorme HIV-uitbraak in de Amerikaanse plaats mee in te dammen.

Naast de condoomactie houdt de pastoor ook een speciale 'Get Tested Sunday' in zijn kerk. Mensen kunnen gratis een aids-test laten doen. "Ik praat wekelijks over de gevaren van seks voor voor het huwelijk, maar het lijkt erop dat ik voor de kat z'n viool sta te preken. Vooral in de Afro-Amerikaanse gemeenschap zijn zorgwekkend veel HIV-besmettingen."

In het stadje zijn de inwoners enthousiast over de actie van de geestelijke. "Ik vind het fantastisch, we hebben meer mensen nodig als Kenneth," zegt Bryan Hill tegen First Coast News. Ook Gwendolyn Kittles neemt het voor Adkins op. "Iedere dag komen er meer besmettingen. Condooms zijn gewoon nodig."

Mocht je nog een gratis aids-test willen laten doen en je vertrouwt je lokale GGD niet. Op 30 september kun je gratis in de Greater Dimensions Christian Fellowship Church in Brunswick terecht voor een test.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app