Zwitserland

Bordeelhouder

15.09.2012 . 10.35

Politicus is ook nog hoerenbaas

Politici mogen natuurlijk bijbaantjes hebben. Maar de bijbaan van FDP-politicus Marco Zolin-Meyer is in zijn land Zwitserland toch het gesprek van de dag. Hij is namelijk eigenaar van een bordeel in Zürich. Alsof dat al niet pikant genoeg is, is de FDP ook nog eens tegen maatregelen om de overlast in de hoerenbuurt tegen te gaan.

De hoertjes mogen hun diensten vanaf de herfst nog maar van tien uur ’s avonds tot twee uur ’s ochtends aanbieden, en dat is natuurlijk niet zo goed voor de business van Zolin-Meyer. Volgens zijn partijgenoot bij FDP Marc Bourgeois kost de maatregel maandelijks zo’n 16.000 euro. Bovendien heeft het verkeer er last van.

Zolin-Meyer is samen met zijn vrouw Carla eigenaar van het grootste pand met peeskamertjes in de buurt. Volgens de krant Tages Anzeiger zou de Israëlische vrouw die het pand huurt van het paar maandelijks zo’n 53.000 euro aan huur betalen. Het is onduidelijk hoeveel er van dat bedrag naar Zolin-Meyer gaat.

Daarnaast is het pand behoorlijk uitgebreid sinds er twee jaar geleden hoeren uit Oost-Europa emplooi vonden. Ook hier is een probleem, want de politicus heeft geen vergunning aangevraagd voor de verbouwing. Die zaak wordt nu uitgezocht. Volgens een buurtbewoner is het pand altijd al een hoerenkast geweest, maar begon de ellende pas echt toen de verbouwing af was. Door meer peeskamers in het pand te creëren, konden er meer meisjes van plezier aan het werk, en dat zorgde voor overlast.

Dat er nu opgetreden moet worden is dus eigenlijk de schuld van Zolin-Meyer zelf. Maar die houdt zich, in de pers in ieder geval, van de domme.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app