Insuline

'Stel je niet aan'

16.09.2012 . 12.47

Suikerziekte bestaat niet in de nor

In Maricopa County in het Amerikaanse Arizona kun je maar beter niet gearresteerd worden en al helemaal niet als je suikerziekte hebt. Een 46-jarige vrouw met diabetes moest de cel in wegens drugsbezit, maar na haar medicijnen kon ze vier dagen lang fluiten. Deborah Braillard belandde in het ziekenhuis en overleed. De familie laat het er niet bij zitten en is een rechtszaak begonnen.

 

De vrouw was er al een poosje duidelijk slecht aan toe, maar dat kon de bewakers niet schelen. "We kunnen niks voor je doen. Je moet je er maar overheen zetten", kreeg ze volgens medegevangene Tamela Harper te horen. "Dit is de gevangenis. Stel je niet zo aan." De cipiers zeiden er nog bij dat "die drugsgebruiker kreeg wat ze verdiende". "Ze deden niets om haar te helpen", vertelt Tamela.

Het lijkt erop dat de verantwoordelijke sheriff ook nog eens heeft heeft geprobeerd om Deborahs afschuwelijke dood op de vrouw zelf af te wimpelen, schrijft The Daily Dolt. In de rechtbank kwam sheriff Joe Arpaio met een document op de proppen waarin stond dat Deborah bij de medische intake zou hebben gezegd dat ze geen suikerziekte had.

Volgens de familie van het slachtoffer gaat het om een vervalsing. Op het moment dat het document werd aangemaakt, lag Braillard namelijk al lang en breed in coma.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app