Mem-mem-mem

Implantaten

16.09.2012 . 21.06

Testritje zorgt voor cupje meer

Vrouwen die een testritje met grotere borsten doen, kiezen uiteindelijk voor grotere borstimplantaten. Gemiddeld besloten de dames die een paar weken rondliepen met een speciale, flink opgevulde beha om implantaten te laten plaatsen die minstens een cupmaat groter zijn dan eerst de bedoeling was. Dat constateert de Britse plastisch chirurg Mark Henley.

Het idee achter de testperiode is dat vrouwen kunnen ervaren hoe het is om een grotere voorgevel te hebben voordat ze overgaan tot een operatie. "Het resultaat was dat vrouwen veel grotere borsten wilden dan ik of zijzelf hadden verwacht", vertelt Henley aan Daily Mail. De gekozen cupmaat werd vaak een flinke D-cup in plaats van de C-cup die hij ze aanraadde.

Volgens de plastisch chirurg kozen vrouwen vroeger altijd voor kleinere implantaten om te voorkomen dat hun borsten er 'lelijk groot' uit zouden komen te zien. Een testritje met de speciale beha neemt die angst weg, omdat dames dankzij speciale gelvullingen precies kunnen afmeten bij welke koplampgrootte ze zich nog prettig voelen.

Na de borstvergroting zag Henley bijna uitsluitend blije gezichten. "De vrouwen waren heel erg happy en hadden echt het gevoel dat ze de juiste beslissing hadden genomen", zegt Henley. "Vroeger hadden veel dames er juist spijt van dat ze niet voor grotere implantaten waren gegaan."

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app