Kattenbeet

De Zwarte Dood

17.09.2012 . 16.45

Man en vrouw krijgen de pest

Een man en vrouw uit Oregon hebben de pest gekregen. Paul Gaylord probeerde, samen met een goede vriendin die anoniem wil blijven, zijn kat te helpen die aan het stikken was in een rat. Tijdens de reddingsactie werden ze gebeten door het poezenbeest.

Volgens Huffington Post kreeg Paul al snel last van koorts, rillingen en pijn in zijn lymfklieren. Een anitbioticakuur sloeg niet aan en de symptomen werden alleen maar erger. Zijn lymfklieren werden zo groot als citroenen.

In het ziekenhuis hoorde hij dat hij de pest had. Paul balanceerde op het randje van de dood, maar is nu buiten levensgevaar. Wel moesten zijn vingers en tenen worden geamputeerd.

Vier dagen na de beet, werd de vrouw ook ziek. Ze kreeg symptomen van de Zwarte Dood en is meteen naar het ziekenhuis gegaan om zich te laten behandelen. "Het is maar goed dat ze hier zo snel was, anders hadden we nog een patiënt gehad die heel ernstig ziek zou zijn", zegt Karen Yeargai van het ziekenhuis in Oregon.

In de Middeleeuwen stierf bijna een derde van de wereldbevolking aan de pest. Nu komt het nauwelijks nog voor bij mensen. Sinds 1934 hebben nog achttien mensen deze ziekte gekregen.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app