Ziek

Hollie Weeks

18.09.2012 . 09.52

App redt leven van peuter

Hersenvliesontsteking kostte het driejarige Engelse meisje Hollie Weeks bijna haar leven. Gelukkig dat haar moeder een app gebruikte op haar smartphone om de ziekte te herkennen en zo haar dochters leven redde.

Het gezin was afgelopen voorjaar op vakantie toen het meisje ineens ziek werd. Hollie had hoofdpijn, gaf veel over en had een stijve nek. Toen moeder Claire Weeks voor de zekerheid op een app keek om te onderzoeken wat haar dochter zou kunnen hebben, kwamen daar al snel de symptomen van meningitis (hersenvliesontsteking) uit. De vrouw aarzelde geen moment en belde meteen de ambulance, aldus The Sun.

Binnen twintig minuten na het telefoontje werd het meisje behandeld door de hulpverleners, die zeiden dat Hollie haar leven dankte aan Claire’s snelle reactie. Het had geen uur langer moeten duren, aldus de artsen. Het meisje was zeer ernstig ziek en verloor zelfs haar spraakvermogen door een infarct als gevolg van de ziekte. Inmiddels is ze weer bijna helemaal hersteld, al kan ze nog steeds haar rechterhand niet goed bewegen.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app