Drugs

250.000 euro

19.09.2012 . 10.27

Ghanees verstopt cocaïne in lollies

Wie met succes drugs wil smokkelen, moet creatief en vindingrijk zijn. Dat dacht ook een Ghanees, die pure cocaïne had verstopt in enkele honderden lollies, verpakt in kleurrijke plastic zakken, waarmee hij op het vliegtuig naar Groot-Brittannië wilde stappen. Nog voordat hij aan boord zou gaan, werd hij in de kraag gevat door Britse opsporingsambtenaren.

De Britse minister Harper heeft geen goed woord voor de smokkelmethode over. "Een dodelijke drug verstoppen in een onschuldige zak snoep van kinderen. Het toont aan dat mensen diep zinken om drugs te kunnen smokkelen", volgens Harper in de Britse krant The Sun. De partij cocaïne die over de lollies was verspreid, zou een waarde hebben gehad van ongeveer 250.000 euro.

Al zes jaar werken ambtenaren in Groot-Brittannië in Ghana met als doel drugssmokkel tussen beide landen tegen te gaan. In de afgelopen jaren zijn al heel wat successen geboekt, vinden de Britten zelf. Zo namen ze 860 kilo cocaïne en 323 kilo heroïne in beslag. 170 Ghanese drugskoeriers werden opgepakt.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app